Himmelsk god surdeigsbakst

Molinå er navnet på det lille surdeigsbakeriet i Verksgata 17, hvor Diego Molina og Alejandro Behr maler sitt eget mel på en liten mølle som står i lokalet. Her er det fokus på at baksten er bærekraftig for miljøet og at den har lengre holdbarhet. Den skal også være enklere og fordøye, og sist, men ikke minst – at den smaker fantastisk!

Molinå Bakery & Eatery har i løpet av kort tid også har opparbeidet seg et meget godt rykte. De ferske surdeigsbrødene flyr nærmest ut av hyllene og bakerne selger tomt hver dag. Hos Molinå er alle råvarene sporbare tilbake til produsenten og bakerne jobber alltid med lokale, økologiske og sesongbaserte varer. Vi kjenner igjen samarbeidspartnere som Stavanger Ysteri, Brimse Gård, Kokko og Idsøe.  Sentralt i lokalet står en liten mølle av tre. Melet males opp alt etter hvilke brød som skal bakes, og kornet kommer direkte fra bonden.

– Det å bake surdeigsbrød basert på så ferske korn gjør at brødene er næringsrike, får en unik tekstur og farge, og smaker utrolig godt, sier Molina.

Med en mastergrad i gastronomi fra Italia, har Molina drevet bakeri og kursvirksomhet i både Madrid, Paris og San Fransisco. Og nå er det Stavanger som er heldige å få nyte hans engasjement og lidenskap for surdeig. Molinas Partner, Alejandro Behr, har sin bakgrunn hos høythengende Central i Lima, som i 2022 ble tildelt andreplassen i rangeringen over verdens beste restauranter. Nå er det Stavanger-folk som er så heldige å få nyte både surdeigsbakst og kokekunst-

Maten som blir servert er ikke bare veldig spennende, men også veldig, veldig god, og deres 5-retters menyer er blitt svært populære. Vil du spise her er det ergo smart å booke bord, for restauranten er bitteliten og bordene få, så de blir fort opptatt.

Du finner Molinå i Verkstgata 17

Forrige
Forrige

Åpent alle dager i sommersesongen

Neste
Neste

Byens beste ramen - amen!