SIDERFEST Pedersgata

29.-30. august 2025

SIDERFEST PROGRAM

*

SIDERFEST PROGRAM

*

SIDERFEST PROGRAM * SIDERFEST PROGRAM *

Siderfest Pedersgata er en festival som arrangeres for første gang i august 2025. Fem av regionens fremste produsenter går sammen med Pedersgatas dyktige barer og restauranter, og tilbyr spennende foredrag og unike smaksopplevelser.

En mann med kort hår og skjorte holder en mikrofon og snakker foran en gruppe mennesker som sitter rundt et bord.

SIDERSMAKING PÅ VERANDA

29. august

kl. 19:00-20:30

30. august

kl. 12:00-13:30

Hos Veranda vinbar i Pedersgata 26 kan du møte 5 siderprodusenter.

Inkludert i billetten er 5 smaksprøver, snacks og en helt unik sidergelato, samt foredrag om sider og lett underholdning.

SIDERIER SOM DELTAR:

Apal Sideri

Eiane Gard

Fuglestein Fruktgard

OmCider

Sandalen Gård

Billettpris kr 698,-

En gruppe mennesker sitter ved et langbord i en restaurant, og de ser ut til å ha en samtale. Det er store vinduer langs venstre side, og det henger flere lamper over bordet.

BOOK SIDERMIDDAG PÅ RESTAURANT

29.-30. august

kl. 17:00-22:00

Fem restauranter i Pedersgata tilbyr spennende menyer der mat og sider pares til nydelige smakskombinasjoner.

Sidermiddag på restaurant må bookes direkte og betales hos den enkelte restaurant etter måltidet.

RESTAURANTER SOM DELTAR

An Nam

Bravo

Delicatessen Tapas

Molinå

Restaurant K2

Fem personer som snakker og drikker vin i et rom med store vinduer og varme belysning, med en lang trebord i forgrunnen som har flasker og planter.

SMAKEN AV SIDER PÅ BARENE I PEDERSGATA

For deg som vil gå på barvandring på egenhånd etter smaking på Veranda, så tilbyr Martinique, Matros og Palmen også et godt utvalg. Her kan du både kjøpe smaksprøver og hele glass om du vil.

MARTINIQUE HAR:

Eiane Gard: Knusk, Slør

Sandalen Gård: Knedrepar

OmCider: Skoiar og Odel

Apal Sideri: Sølvsider, Kompani

Fuglestein Fruktgard: Katja

PALMEN HAR

Sandalen Gård: Hammeren, Hersir og Trell.

 

MATROS HAR:

Apal Sideri: Elysian og Aurum

Eiane Gard: Slør og Knusk

FESTIVAL SPESIAL!

SIDER-GELATO FRA SIDDÍS

Jolanta Ulys eieren av Siddis Gelato i hvit arbeidsuniform ens hun smilende serverer iskrem til en kunde.

Under Siderfest Pedersgata toppes det hele med en gelato eksklusivt laget for SIDERFEST!

Disse dagene får du anledning til å smake den helt spesielle siderfest-gelatoen fra Siddís, kreert av Jolanta Ulys i samarbeid med lokale siderprodusenter. I løpet av festivalhelgen vil det bli mulig å kjøpe sider-isen hos Siddis Gelato i Pedersgata 26. NB! Kun så langt beholdningen rekker.

ISPINNER PÅ SMAKSARRANGEMENT

På de to sidersmakingene som foregår hos Veranda får du også anledning til å smake Siddís friske sider-ispinner. Det kan du virkelig glede deg til!

Følg med på Instagram!

@siddisgelato og @pedersgata

SIDERMIDDAG PÅ RESTAURANT

To kokker på K2 stående  ved en arbeidsbenk, som de bruker til å anrette ulike retter med salat og andre ingredienser.

MIDDAG HOS K2

Fullbooket!

29. August kommer Sandalen Gård til K2 som har komponert en spesialmeny der menyen består av fem retter, snacks og en petit four.

Alt serveres med seks forskjellige sidere fra Sandalen gård som vil være tilstede under hele middagen og fortelle om seg selv og sine sidere.

Mat kr 950,- per person

Siderparing kr 600,- per person

Folk som spiser og snakker på restaurant An Nam i Pedersgata 33.

MIDDAG HOS AN NAM

Noen ledige plasser

29. august har An Nam komponert en fristende 6-retters vietnamesisk meny.

I samarbeid med Apal tilbyr de en nydelig siderparing. Vietnam møter Vestland til en perfekt match som gir deg en flott måltidsopplevelse.

Set meny kr 795,- per person

Siderparing kr 595,- per person

En rett hos restaurant Bravo med agurkeskiver pyntet med små, mørkerødeurter på en hvit tallerken.

MIDDAG HOS BRAVO

Få ledige plasser eller venteliste

Frisk sider fra Eiane Gard pares med Bravos en nydelige meny laget på sesongens ferske ingredienser og sammen skaper dette et måltid med en perfekt harmoni.

6-retter kr 865, - per person

Siderparing kr 595,- per person

For booking:

post@restaurant-bravo.no

En gul sort i en hvit skål med en gourmetmiddag, omgitt av rødvin og hvitvin på et trebord hos Molinå Eatery i Verksgata 17.

MIDDAG HOS MOLINÅ

Både 29. og 30. august vil Molinås dyktige kokk, Alejandro Behr, by på en kreativ 5-retters meny. Rettene pares med nøye utvalgte sider fra OmCider. Det blir 2 bordsetninger begge dager. Velg mellom kl. 19:00 og 19:30

Mat kr 795,-

Siderparing kr 595,-  

Booking på e-post:

eatery@molino-bakery.com

Person spiser tapas med ulike retter som oliven, grønnsaker, kjøttboller, og sjømat på et trebord hos Delicatessen vin & tapasbar.

TAPAS HOS DELICATESSEN

29. – 30. august hyller Delicatessen gylne, lokalproduserte dråper med en klassiker fra den spanske siderregionen Asturias. I tillegg til deres klassiske tapasretter lager de Cordero a la sidra – altså lam kokt i sider, epler og masse digge urter.

Denne spesialretten som er mør lammeskank serveres med en deilig potetpuré med manchego, og topper det hele med alioli og tapenade. Retten er en litt større tapa, porsjonert for to, og den står på menyen til den blir utsolgt.  

Det serveres en siderpakke fra Fuglestein Fruktgard som inneholder tre glass med ulike smaker – den perfekte kombinasjonen til et variert tapasmåltid.

Lam spesialrett kr 400,-

Dette er en litt større tapa som passer for 2 personer.

NB! Det anbefales å bestille flere tapasretter i tillegg for å få et fullt måltid.

Siderparing kr 595,- per person