Michelin-kokk roger

- Å ha min egen restaurant var drømmen fra den dagen jeg begynte å jobbe som sushikokk. Jeg ble drevet av en motivasjon til å utforske norske råvarer, forteller den Michelin-meritterte kokken og forretningsmannen, Roger Asakil Joya.

Foto: Sabi Sushi

I 2011 startet Roger sin første takeaway, Sabi Sushi, i Pedersgata. Nå har det i tillegg blitt en kjede med restauranter i både Sandnes, Bryne, Haugesund og Oslo-området. De bruker kun de beste råvarer, og målet er selvsagt å gi kundene en uforglemmelig smaksopplevelse.

Samtidig som Roger utviklet Sabi Sushi-kjeden med sine to partnere, reiste han fram og tilbake fra Japan i fem år for å videreutvikle kompetansen innen den japanske Edomae sushi-stilen. Stilen er basert på japanske råvarer, der «Edo» betyr Tokyo og «Mae» nær.

Japansk fine dining med råvarer fra det nordiske havet

- Jeg ble inspirert til å utforske en Normae sushi-stil, som er basert på norske råvarer, der «Nor» er hentet fra det nordiske havet. Det var slik Sabi Omakase ble til, og restauranten er basert på et japansk fine dining-konsept. Jeg fikk min første Michelin-stjerne for restauranten i Stavanger i 2017. I 2019 ble også restauranten i Oslo tildelt sin første stjerne.

Som å være på mat-spa

- Når jeg lager mat, legger jeg min sjel i det. Mange har sagt at en kveld her hos meg her i Omakase-restauranten i Pedersgata, oppleves som et mat-spa. For meg handler det om å transportere gjestene mine til en plass der de kan drømme seg bort. Smakene er enkle, men samtidige dype og komplekse.

Når du er gjest hos meg er det min oppgave som vert å få deg til å føle deg vel. Jeg har en klar tanke om hvilke følelser jeg ønsker gjestene mine skal sitte igjen med, og et måltid hos meg skal oppleves som en symfoni der alt henger sammen, avslutter den berømte stjernekokken.

(Foto Sabi Sushi)

Foto fra Sabi Omakase Pedersgata er tatt av Magi Photography Stavanger

Forrige
Forrige

Kall meg bare Solange

Neste
Neste

Sunt og godt fra planteriket