Meld deg på nyhetsbrevet og få med deg hva som skjer i Pedersgata

Velkommen til Gladmatfest i Pedersgata!

Opplev Norges mest unike matgate i all sin prakt! Langbord og benker er satt og ut gata er pyntet og klar til å ta i matglade besøkende. Kom og smak deilige gladmatretter fra restaurantene i gata.

Aktørene som er med på festivalen er tydelig markert med Gladmatretter både på nett og på et trykket kart.

Åpent fra kl 12:00-21:00 (noen restauranter har åpent lenger).

I år vil festivalpublikummet oppleve aktiviteter som er en opptakt til det kommende 900-årsjubileet. Pedersgata er en av tre hovedsatsinger i jubileet, sammen med Domkirken og Ullandhaug. Pedersgata 2025 skal løfte fram matopplevelser, kunst og historiefortelling i Pedersgata, og forsterke opplevelsen av gaten som koblingen mellom sentrum og Stavanger øst.

For den som aldri har opplevd Pedersgata tidligere, er dette den perfekte anledningen. Ta med deg venner og familie og la dem få se hvor kjekt det er her under årets Gladmatfestival. Her finner du en verden av smaker og kulinariske tradisjoner som vil fortrylle smaksløkene.

Målet er å vise alle hvor unik og mangfoldig Pedersgata er som matdestinasjon. Vi ønsker å legge vekt på de fantastiske restaurantene som spesialiserer seg på lokalmat og sirkulære løsninger. På denne måten kan vi ikke bare glede ganene våre, men også støtte bærekraftig matproduksjon og fremme lokale bedrifter.

Et knøttlite lokale med rom for store planer

I et halvt år skal Stavanger kommune og NEB-STAR poppe opp i Pedersgata 23, og i løpet av leieperioden skal lokalet brukes som prosjektkontor for kommunen, for både NEB-STAR og Stavangerjubileet 2025. I tillegg er det mulighet for at andre i kommunen, i prosjektet eller at andre aktører også kan ta lokalet i bruk.

NEB-STAR er en forkortelse for New European Bauhaus Stavanger. Som en av seks byer, er Stavanger valgt som EU-fyrtårnby. NEB-STAR skal endre måten kommuner, næringslivet, innbyggere og andre aktører samarbeider på, for å finne rettferdige og robuste løsninger på klima- og samfunnsutfordringene våre.

Velkommen til Pop Up kontoret under Gladmat!