Meld deg på nyhetsbrevet og få med deg hva som skjer i Pedersgata

Ut og spise? Prøv en sharing meny hos MEZE i Pedersgata!

Meze er en rekke småretter som mange kanskje har prøvd eller kjenner igjen igjen fra ferieturer i landene rundt Middelhavet. Denne typen mat passer perfekt når du skal ut med venner, familien eller kjæresten.

Man kan selvsagt velge å sette sammen retter fra menyen selv, men hva er vel bedre enn bare å kunne sette seg til bords, la kjøkkenet ta styringen og få servert uten å måtte nøle fram og tilbake på spisekartet for å finne ut hva man skal velge?

På MEZE kan du få en full sharing-meny for kun kr 675,- per person (minimum 2 personer/ pris september 2023). Dette er et alternativ vi gjerne anbefaler når mange skal spise sammen, og du får mye for pengene. Det er dermed bare å lene seg tilbake, gjerne med en god vin i glasset, for den som vil – og glede seg til maten settes på bordet.  

Først serveres varme og kalde meze-retter og deretter hovedretter. Til slutt kommer det en deilig dagens dessert som en avrunding på måltidet.  Hva du får blir er god overraskelse!

Hva kan du forvente å få servert? Ja, som før skrevet – kjøkkenet bestemmer, men noen typer meze som ofte serveres er:

Tabbouleh: En syrlig salat av finhakket persille, mynte, løk, salat, tomat, granateple og bulgur. Salaten er vanlig både i Syria og Libanon. Den smaker helt himmelsk godt, og passer til nesten alt av kjøtt, kylling, fisk eller skalldyr.

Baba Ganoush: Moste grillede auberginen med paprika og tahini (en pasta laget av ristede, moste sesamfrø).

Hummus: Lages av moste kikkerter, tahini, olivenolje. Perfekt å dyppe eller smøre på pide-brød.

Sigara Böreğ: Sprø filodeigsruller fylt med ekte, gresk fetaost.

Tempura scampi: Scampi med sprø tempura, servert med chilisaus

Kaşarlı Mantar: Stekt sopp toppes med smeltet ost

Karides Güveç: Reker tilberedt i leirgryte med ost og smør

Dette var bare et lite utvalg av de mange smakfulle MEZE -rettene Ta gjerne en titt på menyen, så ser du mange andre + hovedretter. Og selvfølgelig får du deilig og ferskt pide brød ved siden av.

Se hele menyen, book bord eller bestill catering: