Meld deg på nyhetsbrevet og få med deg hva som skjer i Pedersgata

Kinkeliane

En kreativ oase i Nedre Dalgate 62

Nå kan du ta turen innom en liten kreativ oase i Nedre Dalgate. Et mer lekent, inspirerende og sprudlende designstudio skal du lete lenge etter. På kleshengerne finner du utvalgte plagg Grethe Sivertsen har sydd selv. 

Etter 11 år som møbeldesigner av fargerike og moderne møbler til barn og barnehager, ekspanderer nå Kinkeliane med nyåpnet butikk og studio hvor tekstilene får hovedfokus. Under pandemien tok Grethe opp sy-lidenskapen og har nå en visjon om å inspirere andre til å sy egne klær. 

I det blå lokalet venter håndplukkede japanske sybøker, én kilometer med tekstil og naturvennlige knapper. Hos Kinkeliane er alle tekstiler spunnet for hånd, vevd for hånd og farget for hånd. Grethe oppfordrer alle sy-entusiaster til å komme innom for å kjenne på dem, se på dem og om du blir like frelst som henne, sy med dem! Materiale er av typen «Khadi» og hun får ikke rost det nok.

– Jeg håper jeg med dette kan inspirere til bærekraftige valg og litt morsom kreativitet, sier Sivertsen. 

Følg Kinkeliane på Instagram @k_for_kinkeliane Foto Helene Egeland

En nøye utvalgt non-profit organisasjon i India leverer i dag tekstiler til Kinkeliane. På denne måten bidrar hun til at 1400 familier får en større forutsigbarhet i livet. Organisasjonen hjelper også familier som sliter. «Khadi» er det mest bærekraftige tekstilet på markedet og blir forbundet med frigjøringskampen i India. Gandhi oppfordret nemlig inderne til å veve selv og brenne importerte klær som var en stor utfordring for landets bomullsindustri. I dag ser vi en økende trend for Khadi blant motehus verden over.

Ta godt imot Grethe Sivertsen og Kinkeliane – et nytt kreativt tilskudd til nabolaget!

Mer om Kinkeliane

Kinkeliane ble skapt i 2011, for å lage mer moderne møbler til barn og barnehager. Møbler som innbyr til lek, læring og et bedre estetisk miljø. Ønsket er å forene pedagogisk funderte løsninger, med god design, der barn og voksne føler seg invitert. Alle møblene er laget i gode materialer og er designet med faglig lekenhet av lekne pedagoger og designere. De passer like godt som skolemøbler, til barnerom på hotell og sykehus, barnekroker på restauranter, eller barneavdelinger på bibliotek. Alle steder der barn ferdes.