Meld deg på nyhetsbrevet og få med deg hva som skjer i Pedersgata

Fantastiske Gladmatdager i Pedersgata

Det holdes både høy og jevnt god kvalitet på Gladmatrettene til restaurantfolket i Pedersgata. Smak og behag kan som vi vet alltid diskuteres, men mange tok turen hit for å smake selv, og det har vært et yrende folkeliv alle Gladmatdager, til tross for at været ikke ble helt som bestilt.

Ta turen og kos deg på Gladmat!

Disse restaurantene i Pedersgata fikk terningkast 6 fra Stavanger Aftenblad:

Bellies, Bravo, Restaurant K2 og Yips.

Dette mener vi:

Årets vakreste Gladmatrett? Ja, den mener vi Bravo serverte! Søte, bakte gulrøtter, en grønn saus med syrlige urter, nydelig kremost i bunnen og toppet med de vakreste kornblomster.

Bellies gladmatrett er vegansk jordbærdessert med vaniljekrem, løpstikkeskum på knasende tertebunn. Himmelske, friske smakskombinasjoner. En våre dessertfavoritter på denne gladmaten.

Lange køer fra K2 til Bellies for å smake på gladmatrettene.

Michelinstjerne vinner, Restaurant K2s gladmatrett er grillet hjertesalat, med rødkittost og ferske urter, En velbalansert miks, av salt, syrlig og bittert, med en urtemajones som gir fin fylde til retten. En bra størrelse på porsjonen og mye godt for pengene.

Yips sin confiterte laks er mildt og god på smak. Sammen med og ponzusaus av fermenterte tomater fra Brimse gård. Helhetlig er denne retten svært velkomponert.

Disse fikk terningskast 5 av Stavanger Aftenblad: SiddIs, AnNam, Sabi Sushi.

Dette mener vi:

An Nams Taste of Saigon er like frisk som den er fargerik Godt med marinert, grillet svinekjøtt, nudelsalat, peanøtter, rødkål, frisk mynte, vårløk og en dæsj med syrlig saus. Mange gode smaker, og du skal ikke bli overrasket om du får lyst på en til!

God stemning rundt langbordene! An Nam hadde god besøk og lange køer under Gladmaten.

Fantastisk iskrem hos SiddIS!

SiddIs gelatos gladmatrett er en fantastisk lekker og velsmakende markjordbærgranita sammen med gelato laget på olivenoljebasis. Alt toppet med basilikumsukker og sjsaminsblomster. Nydelig, friskt og delikat, og en helt klar dessertfavoritt! Bør smakes før det er for sent! Løp og kjøp i Pedersgata 44!

Mens man venter på no´godt: Folk koste seg rund benker og bord, og det kom mange kommentarer på hvor koselig det har blitt i Pedersgata.

Disse fikk terningkast 4 hos Stavanger Aftenblad:

Hekkan Burger, Noras Kitchen, Zouk, Meze, Sandi Cakes, Punk Sushi og Molinå.

Dette mener vi:

Hekkans Glamatslider er mye for pengene. Et godt stykke grillet burger, garnert med hjertesalat, grillet paprikamayo, rødløk, pickles og cherrytomater og en supergod parmesandressing. Vi gir denne lett en ekstra prikk på terningen, selv om andre kan mene noe annet.

Gladmatretten fra Punk Sushi er flambert laks, kveite og kamskjell. Tre gode biter og svært god ris garnert med syltet ingefær som er et must til sushi. Ikke den meste mettende gladmatretten, men en perfekt starter hvis du er på runden.

Molinå bakery & eatery serverer en lekker sitrusmarinert kveite-ceviche med søtpotet og rødløk. Vi elsker denne peruanske retten som ikke er varmebehandlet, men rett og slett “kokes” av enzymene i limen. Litt chili gir en ekstra piff til denne retten som er både frisk og veltillaget, og som man egentlig bare skulle ønske seg en litt større porsjon av. Har du ikke spist ceviche før er denne retten en perfekt begynnelse.

Sandi Cakes våger å være original og serverer juleøl-is med med akevittskum, tyttebærkaviar og fyldig iskrem. Smakene funker godt sammen. Vi digger den, og kunne godt spist en til!

Hos Meze er gladmatretten en rull av sprø filodeig fylt med lammekjøttdeig som gjerne kunne hatt litt mer krydder for vår del. Servert med salat og 2 sorter dip som de har variert litt de ulike dagene under gladmaten. Men dette er perfekt som en av flere retter når du er på gladmatrunden eller har barn med sartere smaksløker med på turen.

Zouks butter chicken er en gammel kjenning som liksom ikke kan gå helt feil. Mild og snill med godt grillet kylling, servert i en tomat- og løkbasert smørsaus, så passer den for både voksne og barn. Risen er krydret og god, og porsjonen er såpass raus at den metter til en liten lunsj.

Noras Kitchen byr på en vegetarisk variant av curryretten Rogan Josh. Her er det rikelig med smak. Kikerter, løk, hvitløk, tomat, potet og linser, deilig og varmt krydret uten å bli for sterkt. Et supert vegansk alernativ til all kjøttmaten.