Meld deg på nyhetsbrevet og få med deg hva som skjer i Pedersgata

Pedersgata 93: Tidligere sardinfabrikk

Historien om husene i Pedersgata er samlet i en periode på ca. 15 år av Lisa Thelin Knutsen. Dette er utdrag fra hennes samlinger som du vil finne i sin helhet på nettsiden Pedersgaten.org

I dette bygget har hermetikkfabrikken Stavanger Fjord Packing holdt til, men bygget hadde den gangen tre etasjer mer enn det har i dag. Fra 1973 har Nevlands bilverksted holdt til her, først med en blanding av bilforretning og verksted senere kun bilverksted. Nevlands har drevet verkstedet i 3. generasjoner.

Nevlands bilverksted i slutten av 70-årene.

Da bybrua ble bygget i 1978, skar arbeiderne av en fabrikkpipe, bare stumpen står igjen. Ved samme anledning rev de en hel etasje av den gamle sardinfabrikken som i dag huser Nevlands Bil og Karosseri. Egentlig skulle også brofoten gått midt i bygget, men etter at Nevland fikk forhandlet med kommunen ble hele foten ble flyttet fire, fem meter lenger vest og ble dermed til litt mindre sjenanse i det daglige arbeidet.

Fotografering - 1962. Fotograf Widerøe.
Stavanger Fjord-packing Foto fra 1962. Fotograf Widerøe.

Hos Nevlands var det først en blanding av bilverksted av den gamle sorten og trykkeri som laget iddiser for Bjellands hermetikkfabrikk, mens Nevland solgte Skoda, Subaru og Alfa Romeo. Bilene var godt synlige der de sto var utstilt på taket av bygget som den gang var på fem etasjer.

Etter det økonomiske krakket i 1992, da den såkalte jappeboblen sprakk tok bilsalget slutt og Nevland konsentrerte seg om reparasjon og ble et verksted som har fått stor anerkjennelse og mange priser. De har bl.a. blitt kåret til Norges beste verksted i samarbeid med NAF.

Byggeår: 1974 – fra historisk hermetikkfabrikk til moderne bilverksted.

Nevlands Bil og Karosseri AS ble etablert i 1974 under den fortsatt eksisterende devisen “helt ærlig – du må ikke på merkeverksted”.

Verkstedet har en sentral beliggenhet i Pedersgata rett under bybrua.

Nevlands bilverksted 2019

Kort & godt om Nevlands

Nevlands har autoriserte bilverksteder med avdelinger på Storhaug og Hillevåg i Stavanger. Vi er godkjent bilverksted og godkjent skadeoppretter. Deres bilmekanikere er også autoriserte som takstmenn og utfører EU-kontroll. Nevlands utfører alle typer service som biloppretting, lakkering, vedlikehold og reparasjoner, uansett bilmerke.

Tronn Nevland

Tlf: +47 919 12 082

E-post: tronn@nevlands.no

Kristoffer Nevland

Tlf: +47 412 81 684

E-post: kristoffer@nevlands.no

Pedersgata 93 i dagLes mer
Nevlands Bil og Karosseri AS Besøk nevlands.no