Meld deg på nyhetsbrevet og få med deg hva som skjer i Pedersgata

Molinå Bakery & Eatery

Surdeigsbakeri om dagen - restaurant om kvelden

Molinå er navnet på det lille surdeigsbakeriet i Verksgata 17. Det er her Diego Molina og Alejandro Behr skal male sitt eget mel og glede Stavanger med nydelige bakevarer på dagtid og restaurant med 5- retters middag på kveldstid.

Hos Molinå lager de produkter som er bærekraftige for miljøet, som har lengre holdbarhet, og er enklere å fordøye. Og ikke minst: det smaker fantastisk! Sentralt i lokalet står en liten mølle. Melet males etter hvilke brød som skal bakes, med korn direkte fra bonden.

– Det å bake surdeigsbrød basert på så ferske korn gjør at brødene er næringsrike, får en unik tekstur og farge, og smaker utrolig godt, sier Molina.

Vi har fulgt prosessen på nært hold og talt dager til åpningen av byens nyeste tilskudd. De ferske surdeigsbrødene flyr nærmest ut av hyllene og bakerne selger tomt hver dag. Hos Molinå er alle råvarene sporbare tilbake til produsenten og bakerne jobber alltid med lokale, økologiske og sesongbaserte varer. Vi kjenner igjen samarbeidspartnere som Stavanger Ysteri, Brimse Gård, Kokko og Idsøe. 

Følg Molinå på Instagram @molino.bakery

Med en mastergrad i gastronomi fra Italia, har Molina drevet bakeri og kursvirksomhet i både Madrid, Paris og San Fransisco. Og nå er det Stavanger som er heldige å få nyte hans engasjement og lidenskap for surdeig.

Når kvelden kommer forvandles bakeriet til restaurant

Molinas Partner, Diego Behr, har sin bakgrunn hos høythengende Central i Lima, som i 2022 ble tildelt andreplassen i rangeringen over verdens beste restauranter. Han leder om kvelden Molinå Eatery som i løpet av kort tid også har opparbeidet seg et meget godt rykte. Maten som blir servert er ikke bare veldig spennende, men også veldig, veldig god, og deres 5-retters menyer er blitt svært populære. Vil du spise her er det ergo smart å booke bord, for restauranten er bitteliten og bordene få, så de blir fort opptatt.

Les mer om Molinå her!