Meld deg på nyhetsbrevet og få med deg hva som skjer i Pedersgata

Molinå er navnet på det nye surdeigsbakeriet i Verksgata 17. Det er her Diego Molina og Alejandro Behr skal male sitt eget mel og glede Stavanger med nydelige bakevarer.

Sentralt i lokalet står nemlig en mølle. Melet males etter hvilke brød som skal bakes, med korn direkte fra bonden. – Det å bake surdeigsbrød basert på så ferske korn gjør at brødene er næringsrike, får en unik tekstur og farge, og smaker utrolig godt, sier Molina i en uttalelse til Byas.

Vi har fulgt prosessen på nært hold og talt dager til åpningen av byens nyeste tilskudd. De ferske surdeigsbrødene flyr av hyllene og bakerne selger tomt hver dag.

Følg Molinå på Instagram @molino.bakery

Hos Molinå er alle råvarene sporbare tilbake til produsenten og bakerne jobber alltid med lokale, økologiske og sesongbaserte varer. Vi kjenner igjen samarbeidspartnere som Stavanger Ysteri, Brimse Gård, Kokko og Idsøe. 

Med en mastergrad i gastronomi fra Italia, har Molina drevet bakeri og kursvirksomhet i både Madrid, Paris og San Fransisco. Og nå er det Stavanger som er heldige å få nyte engasjementet og lidenskapen for surdeig.

Partner Behr har bakgrunn hos høythengende Central i Lima, som i 2022 ble tildelt andreplassen i rangeringen over verdens beste restauranter. Han vil lede spisestedet som åpner i samme lokalet i løpet av høsten. Behr deler spennende planer om en treretters middag, workshops og private middager. 

Vi gleder oss til å smake!

Bli enda bedre kjent med gjengen her!