Meld deg på nyhetsbrevet og få med deg hva som skjer i Pedersgata

Michelin restauranter i Pedersgata

Mat for gourmeter

I 2023 har 4 av 7 restauranter som er omtalt i Guide Michelin beliggenhet i Pedersgata. Det er vi stolt av!

Sabi Omakase

Sabi Omakase

Pedersgata 38, Stavanger

Jubelen stod i taket da sushikokken Roger Asakil Joya i 2017 fikk en stjerne i den prestisjefylte Michelin-guiden. Stjernen er fremdeles i god behold i 2023. Før dette, i oktober 2016, rangerte The White Guide Sabi Omakase som nummer 26 på listen over de beste restaurantene i Norden.

Se omtale i Guide Michelin

Restaurant K2

Restaurant K2

K2 er en sjarmerende og personlig drevet restaurant med fokus på de beste råvarene fra nærområdet, skriver Michelin i sin begrunnelse for stjernen som ble tildelt restauranten i juni 2023. Og dette kun tre år etter at de unge eierne, Elisabeth Kress og Ola Klepp åpnet restauranten i 2020. Restauranten legger også stor vekt på bærekraft i alt de gjør, og de fikk også tildelt den grønne bærekraftstjerna under prisutdelingen i Turku, i Finland.

Se omtale i Guide Michelin

Restaurant Bravo i Pedersgata

Restaurant Bravo – hederlig omtale

Pedersgata 71, Stavanger

Restaurant Bravo er et av de yngste skuddene på stammen i Pedersgata. Eierne Rakel Helgheim og Daniel Vigdel Hansen fikk ideen om å starte egen restaurant da de ble permittert under koronapandemien, og bare et halvt år etter oppstarten i 2022 får de hederlig omtale i Guide Michelin. Rettene i restauranten fremstår som både jordnære og luksuriøs på samme tid, og det var kanskje dette som begeistret Guide Michelin da de gjestet restauranten tidligere i år.

Se omtale i Guide Michelin

Restaurant Bellies

Bellies – hederlig omtale

Støperigata 6, Stavanger

Bellies har ikke gateadresse i Pedersgata, men man må i alle fall gå helt til enden i Pedersgata for å finne dem. Kjøkkensjef Tony Martin og hans team lager fantastiske, veganske retter som både tilfredsstiller det estetiske øyet og ganen. Alt basert utelukkende på råvarer fra planteriket, sesongbasert og tilpasset årstiden. Restauranten har i tillegg en deilig atmosfære og god service.

Se omtale i Guide Michelin