Meld deg på nyhetsbrevet og få med deg hva som skjer i Pedersgata

Gladmat 2022 vinnerne er

Restaurant K2, Siddis Gelato, Casa Salitas og Bellies. Vi er stolte over å ha de fantastiske aktørene i Pedersgata/Støperigaten. Det ligger mange timer bak arbeidet de gjør – dette var fortjent!

RESTAURANT K2

Restaurant K2 ble vinneren av Gladmatstipendet på 30.000 NOK. K2 sin filosofi er å etterlate et fotavtrykk som er så lite som mulig. De jobber tett med lokale produsenter og nytter lokale råvarer etter sesong. Menyen varierer mellom kjøtt, fisk og vegetar. De sanker, sylter, salter, safter, fermenterer og preserverer hele året. Noen av råvarene kommer også fra egen hage.

Det er Ekteparet Elisabeth Kress og Ole Klepp som har gjort drømmen sin til virkelighet med restauranten K2. September 2021 fikk ekteparet tallerken i Michelin Guiden.

Juryen beskriver årets vinnere:

«Restaurant K2 serverer kvalitetsmat som er bra for både gjestene og plantene. De har en helhetlig, rød tråd gjennom hele serveringen – fra dyrking til drikke. K2 går virkelig foran som en ledestjerne i bransjen». – Gladmat juryen 2022

SIDDIS GELATO X CASA SALITAS

Ragnhild Brandsøy

Siddis Gelato og Casa Salitas ble årets Gladmat-opplevelse med tema; feiring.

Jolanta Ulys lager Italiensk gelato av den fineste kvalitet. Hun leter alltid etter de beste kombinasjonene av ingredienser med respekt for tradisjoner.

Patricia Mendez står bak Casa Salitas. Bærekraft står høyt i fokus med lokale norske råvarer blandet med meksikanske. Oppskriftene er basert på forfedrenes tekniker og kreasjoner fra den vestlige delen av Mexico.

Prisen for årets opplevelse skulle deles ut til utstillerne som har gjort en særlig innsats i å gi publikum en god opplevelse i ekte Gladmat-ånd. Duoen serverte en kombinasjon av rekesalsa og Tequila gelato.

Juryen beskriver årets vinnere:

«De har tydelig engasjement, brenner for det de driver med og har virkelig valgt å fokusere på feiring». Gladmat juryen 2022

BELLIES

Bellies ble årets vinner av Matkulturprisen. Prisen ble delt ut av Chaine des Rotisseurs Bailliage de Rogaland og Norske kokkers landsforening i Rogaland.

Bellies holder til i Støperigaten, mellom Pedersgata og Ut i Naturen. Øystein Lunde Ohna er daglig leder og Tony Martin er kjøkkensjef i det gule – nesten litt tropiske huset. Menyen består av sesongbaserte og veganske retter. Det brukes utelukkende råvarer fra planteriket. Menyen varierer etter årstid og tilgjengelighet av råvarene. De handler så mye som mulig av lokale bønder.

Juryen beskriver årets vinnere:

«Vinner av årets Matkulturpris er en ung restaurant i Stavanger, med en flott lokasjon og ett innbydende interiør, som på kort tid har satt store spor etter seg.
Med en stor kreativitet og et rendyrket konsept i tiden, klarer de å løfte opp moderne trender, med bærekraftige valg i forhold til en klimavennlig retning, mot gode mål og mindre avtrykk.
Maten er sesongbasert, og menyen tilpasses sesong. Restauranten har også et sterkt og godt team med seg, både på mat- og vinsiden.
Restauranten er også den første og eneste helveganske restaurant i Stavanger.
Årets vinner av Matkulturprisen beskriver seg selv som «Fersk, Fermentert, Vedfyrt og Lidenskapelig tilberedt».
Gladmat juryen 2022

Vi gratulerer alle vinnere, arrangører og deltagere med et vellykket arrangement.

Gleder oss allerede til neste år!