Meld deg på nyhetsbrevet og få med deg hva som skjer i Pedersgata

Byens beste ramen – Amen!

Kansui spesialiserer seg på ramen, og de gjør det både godt og enkelt for deg. Med kun to valg av ramen på menyen og to japanske øl på tapp slipper du å bruke lange tiden på å velge hva du skal spise. Uansett hvilken av de to variantene du velger er vi ganske sikre på at du ikke blir skuffet.

Lokalet i Langgata 11 er fylt med lave bord og krakker, omtrent som i et autentisk ramen-sted i Japan. Her er det kun beregnet for walk-in gjester, og at du spise som en japaner. Du setter deg på en krakk, slurper i deg suppen og går. Og, ja, husk det er ingen skam å slurpe når du spiser nudelsuppe. Vi har hørt at det gjennomsnittlig tar det en japaner 13 minutter å fullføre en bolle ramen, mens vi som ikke er like drevne med spisepinnene bruker nok gjerne en halvtime eller mer.

Byens beste ramen!

Det er testpanelet fra Pedersgata, skjønt enige om! De to nudelsuppe-variantene som serveres er Shoyu og Tonkatsu. Men hva er så dette? For de uinvidde som ennå ikke har kastet seg på denne verdensomspennede trenden; Shoyu blir smaksatt  kylling- og grønnsakbasert kraft tilsatt soyasaus som gir en klar og lys brun kraft (shoyu betyr soyasaus på japansk) og Tonkatsu er en mektigere svinekraftbasert variant. Typisk topping kan være løk, bambusskudd, sopp, syltet ingefær og Chashu (stekt svinekjøtt på japansk). Nudlene til Kansui lages på stedet med nyinnkjøpt japansk nudelmaskin det bare finnes fire av i hele Norge. Og i suppen kan vi forsikre at nudlene har den helt rette tyggemotstanden. Begge ramen-varianter toppes selvsagt med det obligatoriske delte, smilende egget.

Perfekt til både lunsj og middag!

Enten du trenger en rask lunsj eller en kjapp middag, er dette et topp valg. Foreløpig har de ikke take away, så her må du spise og oppleve maten på stedet. Bak konseptet står Taran Roalkvam, Claes Helbak, Alex Bouché og Nayana Engh har bakgrunn fra etablerte restauranter som Bellies og Söl, og det skulle nok også borge for god kvalitet.

Vi sier bare – kom deg til Langgata 11 og smak selv! Kansui holder åpent onsdag til søndag med åpningstider 12.00-20.00.