Meld deg på nyhetsbrevet og få med deg hva som skjer i Pedersgata

4 små perler

Du har kanskje besøkt flere av restaurantene her i Pedersgata, men har du vært innom de 4 butikkene du finner i de tre små husene som ligger som perler på en snor fra nr. 42 til 46?

Hvem vi snakker om nå? Jo, det er Sandi, We Bloom, Sidd´Is og CouCou Nectar.  

Sandi Cakes — til alle anledninger

Først i denne raden er Sandi Cakes som nylig har utvidet sortimentet til også å gjelde en populær, polsk lunsj-  og snackrett som heter Zapiekanki og ikke bare kaker. Zapiekanki er åpne baguetter med forskjellige typer fyll på toppen. Foreløpig har hun kun 3 smaksvarianter, ost og sopp, BBQ-kylling og laks + jordbær – det siste er smaker som kler hverandre bedre enn man kanskje skulle tro. Alle er gode velegnet til  til en kjapp lunsj eller når du bare er litt småsulten. 

Selvsagt kan du i samme slengen la deg friste av de lekre kakene i disken. De ser aldri helt like ut, og de blir ofte beskrevet som små kunstverk. Så vil du overraske noen i en spesiell anledning er dette det rette stedet for en bestilling. 

Sandi kan levere kaker til alle anledninger, også til større firma-events. Og ja, du kan også få servert flere ulike typer kaffe til kakene dersom du vil spise på stedet eller ta en kopp med deg i farten.  Sjekk ut Sandis hjemmeside

‌We Bloom — en unik butikk

‌I huset like etter Sandi, i Pedersgata 44 finner du We Bloom som er en spennende, liten og helt unik butikk som drives av Evelina og Andrea, som foteller at de finner sortimentet fra inspirerende kunstnere og små produsenter som de føler seg knyttet til. De er besatt av matcha, god kaffe og kaker laget på de beste, naturlige ingredienser. Og de elsker å dele både kaker, kaffe og kunnskap om det de selger med deg.

Dette er en butikk som bare må oppleves, for sortimentets spennvidde er stor selv om det er et kresent kuratert utvalg på lite areal. Her finner du kjoler i vakker øko-lin og bomull, komfortabelt undertøy og myke strømper i tillegg til naturlige, eksklusive parfymer, porselensbrosjer, øredobber, håndlagede såper, lys. Og for ikke å glemme  rustikke keramikk-kopper som er gode å holde i hånden. Alt høykvalitetsprodukter laget av kvinner for kvinner. 

Her kan du forreste også få servert nydelig pour over coffee og gode, hjemmebakte kaker. Og liker du kaffen  –  ja, da kan du også få kjøpt med deg de gode kaffebønnene fra Monse Prado Girls who grind coffe som er et kaffe-bryggeri drevet av kvinner i Wiltshire, Sør-Vest England. 

PS! We Bloom har også nettbutikk. Besøk We Blooms hjemmeside

Sidd´Is Gelato — is av verdensklasse

‌Med lokale råvarer og gelato laget etteer italienske tradisjoner har Jolanta Ulys og Sidd´is i Pedersgata 46 sjarmert seg inn i Stavanger-folkets hjerter. Her får du ikke bare byens beste gelato – den kan konkurrere med de beste i verden. Det lille lokalet, som så vidt rommer en iskiosk og noen få sitteplasser, oser derfor av liv og røre. Spesielt når solen skinner, men en regnværsdag har vel aldri stoppet en siddis fra å kose seg? 

Her får du kjøpt gelato og sorbet i flere spennende varianter, med en betjening som brenner for det de gjør. Med nye varianter gelato sesongbaserte ingredienser blir det aldri slutt på nye smaksopplevelser. Under Gladmat fikk den spennende Olivenolje-gelatoen med jodbærsorbet, basilikumsukker og sjasminblomst en femmer på terningen, men det er nok mange som ville gitt den en sekser. Og vet du hva? Den utsøkte olivenoljen som ble benyttet kan også kjøpes i butikken. En perfekt gave til alle som vet å sette pris på den beste oljen fra Italia. 

Ønsker du å nyte gelatoen hjemme får du den med i stilige glasskrukker. Siddis Gelato jobber målrettet for å redusere sitt miljøavtrykk, og med et pantesystem som gir deg avslag hvis du tar med deg glasskrukkene tilbake er det også enkelt å være med på å redusere avfall.

Ta gjerne turen til Pedersgata 46, og smak selv! Les mer på hjemmesiden til Sidd´Is

‌‌CouCou Nectar — sunt & økologisk

‌Den siste i raden som du også finner i Pedersgata 46 er også den nyeste. CouCou Nectar som er en juice-, smoothie- og salatbar åpnet i begynnelsen av juni dette år.  Isabell Mostofian som driver butikken forteller at det gikk langt over forventning på åpningsdagen med kø langt bortover fortauet, og stappfullt lokale inne. 

CouCou Nectar er et perfekt sted for å plukke opp lunsj eller en deilig salat som tilbehør til dagens middag. Isaebell lager også god, mettende chia-grøt som er perfekt til et mellommåltid når du ikke har rukket frokosten og gode vegetariske supper som et sunt lunsj-alternativ. Alt lages fra bunnen med økologiske råvarer.

Du finner du i tillegg til det nevnte også et håndplukket utvalgt varer du kan kjøpe med hjem som eks. tørket sopp fra Topp Sopp og fristende god sjokolade fra Stavanger kaffebrenneri og leskende kokosvann. Og ikke glem å prøve en av de supergode økologiske, brusdrikkene med naturlig smak, fra italienske Galvanina. Har du først smakt en gang, blir det neppe den siste!

CouCou Nectar har foreløpig ingen hjemmeside, men følg gjerne @coucounectar på Instagram for å se åpningstider, m.m.